Hoe kies je een Showit website template voor jouw website?

Leestijd: 2 minuten

Je gaat een nieuwe website maken en overweegt om voor Showit website template te gaan, yay! Een goede keus, want het bespaart kosten én tijd. Of je nu helemaal zelf wilt gaan bouwen of zo snel mogelijk live wilt gaan: een template is een ideaal begin. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de basis, zoals de footers, het menu en de functionaliteiten van je website. 

Maar welke template moet je kiezen? De shop telt meer dan tien website templates, grote kans dat je moeite hebt met kiezen.

Mijn website templates zijn gebouwd met een bepaalde branche in gedachten. Zo heeft Taste It een leuke menu pagina en is hij ideaal voor horecaondernemers. Maar omdat alle standaard webpagina’s (home, aanbod, over mij en contact) overal inbegrepen zijn, kun je dus ook als interieurontwerper of coach voor dit template kiezen. Dit is wellicht een beetje verwarrend, maar weet dat je alles kunt aanpassen en personaliseren. 

Deze blog gaat je helpen om het juiste template te kiezen.

 

Kijk naar de inhoud van je website

  • wat zijn de belangrijkste pagina’s
  • wat moet er op je homepage komen
  • welke inhoud krijgt jouw website
  • wel of geen blog
  • projecten, team, diensten etc.

En: Is het vooral tekst of zijn foto’s net zo belangrijk?

Als je weet wat de inhoud van je website wordt, kun je hier conclusies uit trekken. Misschien vallen er nog niet zoveel website templates af, omdat jouw website vooral uit standaard webpagina’s gaat bestaan, maar de volgende stap helpt wel om een kleinere selectie te maken.

 

Tijd om de juiste look & feel te bepalen

Maak een website moodboard. Een website moodboard is een verzameling screenshots van websites die je heel goed en/of mooi vindt. Daarbij gaat het vooral om de vormgeving en uitstraling van websites. Dat kunnen dus best websites zijn uit een andere branche. Met het moodboard pak je de essentie van de door jou gewenste vormgeving en uitstraling.Verzamel dit beeldmateriaal en houd ze naast de templates uit de shop die jij het mooiste vindt. Welke sluit hierbij het beste aan?

 

Geen website is hetzelfde, ook niet als je een website template gebruikt

Denk jij nou: ”Leuk idee die website templates, maar dan lijkt mijn website toch op die van een ander die dit website template ook gebruikt heeft?” Het antwoord hierop is: Nope. Geen website is hetzelfde. Zelfs niet wanneer je een website template gebruikt.

Mijn website templates zijn namelijk volledig aanpasbaar. Zie het als een perfecte basis, een opzet die jij kunt aanpassen zodat deze naadloos aansluit bij jouw bedrijf. De inhoud en look & feel zijn bepalend voor welk template je kiest, maar onthoud: ook dit kun je allemaal personaliseren. Ieder template heeft een x aantal pagina’s, maar je kunt deze met een handomdraai een andere functie geven.

Benieuwd hoe anderen dit deden? Op de productpagina’s vindt je showcases. Dit zijn eindresultaten van klanten die zelf aan de slag zijn gegaan met het bouwen van hun eigen website. Mét een van mijn website templates als uitgangspunt.

En, heb je nu een beetje duidelijker welk template bij jou past? Zo niet, dan kun je mij altijd hulp vragen via Instagram (@studio.above) of mail (info@studioabove.nl). Dan brainstorm ik even met je mee! 😉

Download de gratis pdf en start de weg naar jouw ideale website die gaat zorgen voor meer droomklanten.

Dé 5 musthave elementen om van je bezoeker een klant te maken!

gratis e-book

Start de weg naar jouw ideale website

Weet op welke knoppen je moet drukken

Na het downloaden van de pdf ontvang je een aantal mails vol waardevolle tips om jou verder te helpen naar jouw beste website ooit.

Geen visitekaartje maar een winstgevende website

download jouw gratis e-book nu >>>

Jouw beste website ooit