3 redenen waarom jouw website nog geen zichtbaar resultaat heeft

Leestijd: 2 minuten

Je hebt misschien al heel veel tijd gestopt in je website, en toch blijft echt succes, zichtbaar resultaat uit. Je hebt Google Analytics al wel gekoppeld, maar je ziet in de statistieken dat het nog niet echt storm loopt. Er komen gewoon geen nieuwe inkomsten of klanten uit. Balen en, hoe kan dat nou?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn. 

Maar dit zijn 3 redenen die ik zelf het vaakst voorbij zie komen:

 

#1 Het is niet duidelijk wat je aanbod is

Oftewel: Wat valt er te halen? Wat kun jij betekenen? Dit moet in een oogopslag duidelijk zijn. En daarbij ook direct de waarde van hetgeen dat jij biedt. Gebruik daarom een sterke headline en zet deze bovenaan jouw homepage. Waarom moeten bezoekers voor jou kiezen en waarom zijn de diensten die jij aanbiedt zo goed?

 

#2: Je bezoekers weten niet goed wat te doen

Veel websites hebben geen duidelijk pad om de gebruiker te helpen. De sturing van A tot B ontbreekt. Waar wil je dat je bezoekers heen gaan? Je aanbod- of contactpagina? Leid ze dan daar naar toe! Stel, je wilt iemand op je contactformulier hebben om een kennismakingsgesprek in te vullen: Zorg er dan voor dat ze uitgenodigd worden om het formulier in te vullen op alle mogelijke manieren. Geef ze een actie om te ondernemen! Gebruik call to actions en zorg dat je jouw customer journey helder hebt.

 

#3: Je website is niet gebruiksvriendelijk (genoeg)

De laatste en misschien wel belangrijkste reden: je website werkt gewoon niet fijn. Niet zo leuk, maar het is wel iets waar je makkelijk mee aan de slag kunt! Er komen wel bezoekers op jouw site, maar voor je het weet zijn ze weer weg. Dit kan komen door de kleurkeuze, gebruik van lettertypes, de algehele vormgeving, afwezigheid van branding of de overige design- en tekst keuzes. Een onduidelijke menubalk, linkjes die doodlopen, teksten die achter foto’s wegvallen. Frustrerend en dus klikt de bezoeker weg. Wanneer jouw website gebruiksvriendelijk is, zal de conversie omhoog gaan!

 

Weet je zeker dat het hier allemaal niet aan ligt? Misschien is mijn online programma ‘Bouw een ijzersterke website in 6 weken‘ wel wat voor jou. Grote kans dat er wat verbeterpunten zijn die je gelijk kunt toepassen! En vergeet niet: het blijft trail and error. Testen, optimaliseren, testen, optimaliseren… Succes!

Download de gratis pdf en start de weg naar jouw ideale website die gaat zorgen voor meer droomklanten.

Dé 5 musthave elementen om van je bezoeker een klant te maken!

gratis e-book

Start de weg naar jouw ideale website

Weet op welke knoppen je moet drukken

Na het downloaden van de pdf ontvang je een aantal mails vol waardevolle tips om jou verder te helpen naar jouw beste website ooit.

Geen visitekaartje maar een winstgevende website

download jouw gratis e-book nu >>>

Jouw beste website ooit