Wat is link in bio? Wat betekent het en hoe gebruik je het slim?

Leestijd: 3 minuten

Wat is link in bio? Je hebt de term vast al eens voorbij zien komen. Vooral als je op Instagram actief bent dan kom je er eigenlijk niet onderuit. In deze blog leg ik je uit wat ‘link in bio’ is, waarvoor je het gebruikt, waar je hem kunt vinden en wat je kunt doen als hij niet werkt.

Wat is de bio van Instagram?

Aller eerst leg ik je uit waar je deze link vind op Instagram. Mensen gebruiken vaak in hun Instagram post omschrijving: Ga naar mijn link in bio. Je klikt dan op de Instagram naam van deze post en dan zie je bovenin een alinea met tekst (de biografie) en een link: Dit is de link in bio!

Wat is link in bio

Waarom wordt de link in bio gebruikt?

Inmiddels is het mogelijk om in je story in Instagram gebruik te maken van een link sticker, waardoor je de kijkers direct door kunt sturen naar jouw link door hen erop te laten klikken. Vroeger kon je pas van deze link sticker gebruik maken wanneer je meer dan 10.000 volgers hebt op Instagram. Inmiddels kan gelukkig iedereen er gebruik van maken.

Wat is link in bio en waarom gebruik je het

In Instagram posts is het helaas niet mogelijk om een link te tonen. Je kunt hem natuurlijk in je tekst zetten, maar hij wordt niet klikbaar. Mensen moeten dan de link helemaal overtypen in hun browser. Zeker bij wat langere links is dit niet zo handig. Dit is waarom iemand in een post verwijst naar deze link. Het is een beetje omslachtig, maar tot nog toe de enige manier om mensen door te sturen naar je link!

Wat is link in bio en waarvoor gebruik je het?

Vroeger kon je in Instagram echter één link plaatsen in je biografie. Inmiddels kun je hier meer plaatsen. Maar nog altijd is dit niet de meest overzichtelijke manier. In de volgende alinea vertel ik je hoe je dit wél het beste kunt doen.

Wat is slimmer? Linktree of een eigen pagina voor je link in bio? En waarom?

Wanneer je al wat langer mee gaat op Instagram dan heb je vast wel de ‘linktree’ links voorbij zien komen. Dit is alleen niet heel slim. In jouw statistieken in je Google Analytics account kun je nu namelijk niet meer zien dat jouw bezoekers vanaf social media komen. Het wordt nu gezien als een backlink. Ook leuk, maar eigenlijk klopt het niet. Dus de informatie op je Google Analytics is niet meer juist.

Het beste is om in je eigen website een pagina te maken.

Hoe maak je een link in bio pagina?

Je maakt eigenlijk gewoon een nieuwe pagina aan en zet hier een aantal buttons neer. Achter deze buttons zet je de links naar de betreffende pagina. De link van de pagina zet je dan in je Instagram Profiel. Je vind deze onder de knop ‘profiel bewerken’ in je profiel.

Welke links zet je in je link in bio?

Het is handig om de belangrijkste pagina’s van je website te delen. Bijvoorbeeld die van een gratis kennismakingsgesprek, die van je aanbod en vergeet ook de homepage niet. Daarnaast kun je bijv. linken naar je podcast of artikels op andere websites waar jij bijvoorbeeld gastblogger was of waar je genoemd bent. Wat maar interessant is voor jouw ideale klant en bijdraagt aan het doel van jouw website!

Waarom werkt link in bio niet?

Als je link in bio niet werkt, dan klopt je link niet. Kijk dus goed of je de link goed hebt genoteerd, inclusief ‘https://’!

Deze website templates hebben een link in bio

Ik hoop dat het nu duidelijk is wat een link in bio is. Wist je dat in al mijn website templates al zo’n voorgemaakte pagina zit voor je Instagram linkjes? Lekker makkelijk :). Bekijk hier mijn website templates. Wil je van een specifiek template weten hoe de Instagram links pagina er uit ziet? Stuur me gerust een berichtje, dan kan ik de link met je delen. Dit is bijv. de link in bio pagina van mijn template June.

Heb je al een toffe website, maar mist er nog een goede Instagram links pagina? Bekijk dan eens mijn Showit Add-On ‘Insta link in bio’.

Download de gratis pdf en start de weg naar jouw ideale website die gaat zorgen voor meer droomklanten.

Dé 5 musthave elementen om van je bezoeker een klant te maken!

gratis e-book

Start de weg naar jouw ideale website

Weet op welke knoppen je moet drukken

Na het downloaden van de pdf ontvang je een aantal mails vol waardevolle tips om jou verder te helpen naar jouw beste website ooit.

Geen visitekaartje maar een winstgevende website

download jouw gratis e-book nu >>>

Jouw beste website ooit