Wanneer is het tijd voor een nieuwe website?

Leestijd: 3 minuten

Je bent lekker bezig, je onderneming loopt en je hebt echt het gevoel dat je helemaal klaar bent voor méér. Hoe weet je nou of dit het moment is om op je website te focussen?

Er zijn 5 tekenen die jou heel duidelijk maken dat nú de tijd is om jouw website een redesign te geven.

Komen ze:

 

  1. Je hebt al jaren niets (of weinig) aan je website gedaan

Marketing en design ontwikkelt zich snel, heel snel. En dat geldt ook voor alle trends rondom webdesign. De website die jij 5 jaar geleden hebt gemaakt, die is misschien al niet meer zo modern en gebruiksvriendelijk als hij toen was… Je eigen stijl is waarschijnlijk ook veranderd in de tussentijd, dus de looks en huisstijl verdienen sowieso op z’n minst een update. Twijfel je of jouw website ‘goed’ genoeg is? Vraag jezelf dan af of hij nog wel de juiste boodschap uitstraalt. Is het een goede weerspiegeling van jouw bedrijf, of past ‘ie simpelweg niet meer?

 

  1. Je website brengt niet genoeg klanten

Een goede website werkt voor jou. Die spreekt jouw ideale klanten aan en haalt ze binnen. Als je contactformulier op je website haast nooit wordt ingevuld moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Dan klopt er iets niet!

 

  1. Je website is niet mobiel vriendelijk

Minstens de helft van jouw bezoekers bezoekt je website op mobiel of iPad. Dat is best veel! Als jij een website hebt die niet mobile friendly is, dan mis je dus DE HELFT van je potentiële klanten, simpelweg omdat ze bij je website al afhaken. Super zonde!

 

  1. Je website zit vol foutjes en werkt niet goed

Hoe langer je weg kijkt, hoe erger het wordt. Herkenbaar? Misschien gaat de helft van je linkjes gaat nergens meer heen, je website is traag, blokken verschuiven spontaan en als het tegenzit laden bepaalde elementen helemaal niet meer. Als je je website niet genoeg aandacht geeft is het wachten op errors en kleine foutjes. Tijd voor een grote schoonmaak en update dus! En als de fouten zich echt opstapelen en de puinhoop te groot wordt, is het misschien tijd voor een volledig nieuwe start. No worries, dit is misschien efficiënter dan wat er nu staat aanpassen. 😉

 

  1. Je bent niet blij met je website

Last but not least, als je niet meer trots bent op je website is het natuurlijk tijd om hier iets aan te doen. Je website moet een online weergave zijn van jou en je bedrijf waar je mensen vol trots naartoe leidt! Als je je nu soms een beetje schaamt als mensen op je website kijken, of ze zelfs afscheept met een smoesje (ja nee die is nog niet af..) dan is het loud and clear: Je hebt een nieuwe website nodig!

Wil je ook controle over jouw eigen website, maar heb je ook geen zin of tijd om from scratch een website te bouwen? Kies dan voor een Showit website template.

Gemaakt volgens alle webdesign principes, makkelijk aan te passen en SEO ready. Deze templates zijn de perfecte start voor jouw online onderneming! En kom je er toch niet uit? Dan is hulp nooit ver weg. Studio Above heeft cursussen en tools om jou hiermee te ondersteunen, daarnaast kun je ook losse uurtjes uitbesteden.

 

Ken je Showit nog niet?

Showit is de Canva onder de website builders. Met Showit kun je door middel van het slepen van allerlei soorten elementen jouw website bouwen. Vergelijk het met Canva, het werkt net zo makkelijk! 

Omdat het systeem met drag & drop werkt, kun je je website oneindig customizen zonder dat daar HTML of CSS bij komt kijken. Dat maakt het heel gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen, ook zonder webdesign kennis.

Ooit is het ontwikkeld speciaal voor fotografen, maar inmiddels wordt het door allerlei soorten ondernemers gebruikt. Als je een creatieve ondernemer bent en de touwtjes graag in handen hebt, is dit dé tool waarmee jij jouw eigen site kunt bouwen en aanpassen! Volledige zelfregie, omdat je weet hoe het werkt. En niet afhankelijk zijn van een webdesigner.

Hoe fijn klinkt dat?

 

Wat kan ik aanpassen in een Showit website template?

Alles! Kleuren, lettertypes, aantal pagina’s, indeling van. de pagina’s, afbeeldingen… Wat jij maar wilt. Alles is 100% customizable.

Eindelijk een website die je net zo snel kunt aanpassen als je ideeën komen. Voor een fractie van de prijs van een custom made website. What’s not to love?! Zelf je website maken is nog nooit zo makkelijk geweest. 

Bekijk mijn website templates hier.

een concreet plan

overzichtelijk hoe jouw website in elkaar gaat zitten

een duidelijke planning mét deadlines

Na het downloaden van dit werkboek ontvang je een aantal mails boordevol waardevolle tips om jou verder te helpen naar jouw website

Zelf aan de slag met je nieuwe website, maar weet je niet goed waar je nou moet beginnen? Zie je door de bomen het bos niet meer?
Met dit werkboek maak jij een concreet websiteplan, zodat je precies weet hoe je jouw website gaat maken.
Na het invullen van dit werkboek heb jij:

in no time jouw nieuwe website online